Samarbeten

För mig handlar inredning, precis som med det mesta i livet, till stor del om relationer.

Inredningen vi omger oss med har ett högre syfte än att bara se estetiskt vackert ut. En uppgift kan vara att stödja oss i kommunikation och arbetsprocesser tillsammans med andra människor, tex på arbetsplatsen. En annan kan vara att påverka vårt lugn och ro-system, det parasympatiska nervsystemet, så att vi kan slappna av och återhämta oss i tex hemmet, eller på resorten. Hur jag arbetar för att nå dessa psykologiska mål gällande den fysiska miljön beror såklart på vilket projektet, och vem kunden är.

En stor del av mitt arbete som inredare handlar också om konkreta projektsamarbeten av olika slag. Det kan vara med projektgruppen hos en kund, med att försöka översätta önskemålet om tex en inspirerande arbetsmiljö, eller den tysta platsen för att verkligen kunna fokusera, till en konkret fysisk miljö som kunden eftersträvar.

Samarbetet sker också med de lokala hantverkarna som med sin kompetens hjälper mig att förverkliga visionen av det färdiga projektet. Samarbete sker även med mina fina leverantörer av tyger, belysning och möbler som med sin specialkompetens kan guida mig i det slutliga valet så att jag så långt det är möjligt tillmötesgår min kunds behov av tex mötesstolar gällande funktion, ergonomi och estetik. Men det kan även handla om samarbeten med andra kreatörer som fotografer, social media managers, grafiker, designers och andra inredare. 

Min närmsta co-worker heter Lotta Näslund och det är vi som roddar större projekt tillsammans. Vikompletterar varandra och vi har alltid roligt på arbetet. De senaste projekt vi har gjort tillsammans hittar du under fliken projekt, tex Strandkaj Kök & Bar och Rödkullens försäljningskontor.